Recept Zwaardvis in tomatensaus

Maak de vis schoon en droog hem dan en verdeel hem in 4 stukken. Wrijf de vis in met zout en peper en wentel hem door de bloem. Verhit de olie en fruit het pepertje en de knoflook tot deze goudbruin zien. Haal de peper en de knoflook uit de pan en bak de vis aan weerszijden bruin. Haal de vis uit de pan en houdt ze warn. Fruit de ui in de resterende olie tot ze glazig is. Voeg de tomaten, olijven, peterselie, rozemarijn, zout en peper toe. Roer het goed om en laat het 5 minuten meebakken. Leg de vis in de saus en laat dit alles nog 5 minuten sudderen.

Ingrediënten

650 g gefileerde zwaardvis
zout
peper
2 el bloem
1,5 dl olijfolie
1 gedroogde rode peper
2 gepelde tenen knoflook
1 gesnipperde ui
2 dl gezeefde tomaten
16 groene, grog gehakte olijven zonder pit
1 el fijngehakte peterselie
1 tl rozemarijn