Recept Zuppa di Zucchine

Doe 1 eetlepel olijfolie in de grote pan en fruit hierin de gesnipperde sjalot todat hij glazig wordt. Voeg daarna de schoongemaakte en van zijn zaadlijsten ontdane courgette toe, grof in blokjes gesneden. Bak deze al roerende gedurende ongeveer 5 minuten mee. Niet te bruin laten worden dan verbrand de courgette en dit doet afbreuk aan de verfijnde smaak!! Voeg de kippenbouillon toe. Breng dit geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer dan de soep met een staafmixer. Zet hem van het vuur af.
Marineer ondertussen de ingredienten voor de garnering van de soep voor minimaal 10 minuten. Klop de eieren met de Parmezaanse kaas los in een aparte kom. Giet dit mengsel al roerende bij de gepureerde soep. Maak het af met de garnering op het bord bij het opdienen, of zet het apart op tafel erbij.

Ingrediënten

2 gesnipperde sjalotjes
500 gr. courgettes
olijfolie
1 lt. kippenbouillion
2 eieren
50 gr. gemalen parmezaanse kaas
Voor de garnering:
2 kleine roma tomaatjes, klein gesneden en ontveld en schoongemaakt van zaad en water.
4 el. klein gesneden courgetteblokjes
2 el. vers gehakt basilicum
1 klein fijngehakt knoflookteentje
lepel olijfolie
peper en zout