Recept Zomerse pasta

Kook de pasta “al dente”volgens de aanwijzingen.pak. Fruit het uitje, de knoflook en de chilivlokken in de olijfolie in 5 minuten zacht en zonder te verkleuren. Voeg nu de gemarineerde artisjokken, de gegrilde paprika’s en de oregano toe en bak dit 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Giet de pasta af, voeg het aan de pan met groente toe en schep alles goed om. Haal de pan van het vuur af, voeg de rucola toe en schep alles weer goed om.Serveer de pasta in diepe borden, verdeel de mozzarella over elk bord en besprenkel elke portie met een beetje chiliolie.Tip: deze pasta kan als hoofdgerecht worden geserveerd

Ingrediënten

1 el olijfolie
400- 500g volkorenspaghetti
1 fijngesnipperde ui
2 geperste teentjes knoflook
mespunt gedroogde chilivlokken
200 gr. gemarineerde in stukjes gesneden artisjokken
200 gr. gegrilde rode paprika’s,in stukjes gesneden
1 el gedroogde oregano
75-100 gr rucola sla
250 gr. in grove stukken gesneden mozzarella
wat chili olie