Recept Zeewolf op een groen bedje

Verwarm de oven voor op 180 graden en snij  de bieslook en basilicum alvast fijn en pers de knoflook uit en laat alles liggen tot nader gebruik.

Doe een beetje olie in de ovenschaal, leg de trostomaatjes erop en laat ze drie minuten warm worden in de oven. Haal de schaal er dan uit, leg de visfilets in de schaal, en rasp er wat citroenschil overheen. Voeg de olijfolie en een paar druppels citroensap toe, zout en peper naar smaak toevoegen en zet de ovenschaal met de vis weer in de oven.

Laat de vis ongeveer acht minuten in de oven staan. Daarna even in prikken of het gaar is, als de vis uit elkaar valt is het goed.

Doe de erwten in een pannetje met een klein laagje water en laat deze vier minuten staan. Giet de erwten af en voeg de basilicum, uitgeperste knoflook, bieslook, kippenbouillon en het citroensap toe, weer zout en peper naar smaak toevoegen. Roer het geheel door elkaar, let wel op dat het geen pap wordt en mix het met de staafmixer tot het een stevige puree wordt.

Als laatste: schep de puree in diepe borden, schep de visfilets erop en giet een beetje sap van de ovenschaal op het bord en garneer het geheel met de trostomaatjes

Ingrediënten

4 mooie stukjes zeewolf of eventueel een andere witvis
wat schil van een citroen
wat druppels citroensap
6 el. olijfolie
zeezout en peper
10 trostomaatjes
¾ pak diepvrieserwten
handvol basilicum
wat bieslook
zeezout en peper
1 teen knoflook
sap van een halve citroen
100 ml. kippenbouillon
4 stevige aardappels
80 ml. olijfolie
2 el. truffelolie
100 gr. pittige kaas, in plakjes gesneden