Recept Zeebaars met venkel

Begin met het maken van twee of drie inkepingen in de zeebaarzen. Dep de binnenkant droog en wrijf ze dan in met twee eetlepels olijfolie, gemengd met een eetlepel pastis.Doe er peper en zout op en bestrooi ze met de venkelzaden.

Hou het groen gedeelte apart en verwijder dan de enigszins harde schil van de venkelknollen en snij het zachte gedeelte fijn. Overgiet het met het sap van een citroen en roer alles om.

Vul er de buikholte van de vissen mee. Giet de resterende olie in een gratineerschotel. Leg er de zeebaarzen in en overgiet ze met de resterende pastis, aangelengd in 10 cl. Water en bestrooi als laatste de zeebaarzen met de venkelblaadjes.

Ingrediënten

4  zeebaarzen van ongeveer 400 gram
2 malse venkelknollen
5 el. extra zuivere olijfolie
sap van 2 citroenen
2 el. pastis
1 el. venkelzaad
zout en peper van de molen