Recept Zalmforel met citroenroomsaus

Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de citroenen en snij ze in 8 dunne plakjes en halveer deze. Pers een halve citroen uit. Wrijf de vis in met peper en zout en besprenkel hem met 1 el citroensap. De vis voorzichtig in 20 gelijke stukken snijden. 4 Stukken aluminiumfolie uitspreiden en op elk stuk 5 moten zalm en 4 plakjes citroen leggen.

Maak een sausje van de creme fraiche, roomkaas, 2 el citroensap, 2 mespunten nootmuskaat, zout en peper. De bieslook en de peterselie erboven fijn knippen en erdoor roeren. Saus over de vis verdelen en de folie als een pakketje dichtvouwen. Als laatste: op een bakplaat in het midden van de oven in 20 minuten gaar stoven. Lekker met aardappelkroketjes en worteltjes.

Ingrediënten

3 citroenen
600 g zalmforelfilets
zout
peper
2 dl garderoom
8 el creme fraiche
60 g kruidenkaas
6 sprietjes bieslook
nootmuskaat
2 takjes peperselie