Recept Carrotcake

Schil de wortel heel dun en doe verder alle ingrediënten in een kom. Voeg er langzaam de plantaardige olie aan toe terwijl je goed roert. Giet nu het beslag in een bakvorm en laat de wortelcake ongeveer 45 minuten goudbruin bakken.

Doe alle ingrediënten voor het glazuur in de blender en mix het geheel tot er een zachte brij ontstaat. Neem nu de cake uit de bakvorm en zet op een serveerschaal.

Als laatste: strijk het glazuur met een spatel over de cake uit. Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast zodat het glazuur kan opstijven.

Ingrediënten

Voor de cake:
2 kopjes bloem
2 kopjes ruwe rietsuiker
2 tl. bakpoeder
2 tl. kaneel
1 tl. zout
3 kopjes geraspte wortelen
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
anderhalf kopje plantaardige olie
Voor het glazuur:
150 gr. roomkaas
30 gr. ongezouten boter
schil van 1 onbehandelde sinaasappel
1 zakje vanillesuiker
250 gr. bloemsuiker