Recept Witlof met ham en crème fraiche

Begin met de oven voor te verwarmen op 220 graden. Was  nu de witlof en verwijder de uiteinden. Zet de witlof op in een laagje koud water met wat zout en het citroensap in een diepe pan en kook het in ca. 10 minuten bijna gaar, daarna uit laten lekken. Vet een lage ovenschaal in met wat boter. Rol de struikjes witlof in de plakken ham en leg ze naast elkaar in de schaal. Roer de crème fraiche los met wat zout en peper en verdeel dit over de witlof. Strooi nu de pijnboompitten erover. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten lekker bruin worden. Smaakt lekker met  bijvoorbeeld aardappelpuree of gekookte aardappels en verse worst.

Ingrediënten

8 gelijke stronkjes witlof
zout en peper
1 el. citroensap
wat boter
8 plakken ham
1 bekertje crème fraiche
50 gr. geroosterde pijnboompitten