Recept Wit en zwart paaslammetje

Begin met het voorverwarmen van de oven voor op 190 graden. Roer voor het deeg de boter smeuïg en voeg de suiker en vanillesuiker geleidelijk toe. Voeg het citroenaroma en een beetje zout toe en roer de eieren er een voor een door. Roer tot slot onder voortdurend roeren lepelsgewijs het gezeefde meel toe.

Vet de bakvorm in met boter en strooi er paneermeel overheen. Doe het deeg in de bakvorm en zet de vorm op het rooster in de voorverwarmde oven gedurende 35 tot 45 minuten.

Haal het gebakken lammetje uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Zeef voor de garnering van het witte lammetje de poedersuiker er roer dit door het warme water tot een dikvloeibare massa. Bestrijk het koude lammetje met het glazuur en strooi er kokosrasp over.  Bestrijk het zwarte lammetje met chocoladeglazuur en strooi er chocolade hagelslag over.

Ingrediënten

125 gr. zachte boter
125 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
5 druppels citroenaroma
snufje zout
2 eieren
125 gr. tarwemeel
paneermeel
Voor de garnering van het witte lammetje:
150 gr.poedersuiker
2 el. warm water
30 gr.kokosrasp
Voor de garnering van het zwarte lammetje:
200 gram chocolade glazuur
chocolade hagelslag