Recept Wit Casinobrood

Meng het gist door de lauwwarme melk en laat het mengsel tien minuten staan tot het licht schuimt.
Maak van het meel een bergje, maak in het midden een kuiltje en vul dat met het gistmengsel, de suiker, het ei, het zout en de in stukjes gesneden roomboter.

Kneed het geheel nu in 10 minuten tot een soepel deeg en laat het een kwartier opkamertemperatuur rijzen.Bestrooi uw handen met meel en kneed het deeg nog even.

Vet vervolgens een casinovorm in met boter, ook het deksel en de randen.Bestrooi de boter met meel,leg het deeg in de vorm en strijk het met een bevochtigde hand glad.Sluit het deksel van de casinovorm en laat het deeg 15 minuten rijzen.

Zet het brood in een op 220 graden voorverwarmde oven en bak het in 30 minuten gaar.Laat het daarna licht afkoelen en haal het uit de vorm.

Tip: Casinobrood kan het beste worden bewaard in een papieren zak

© 2018 ReceptenRecepten.nl | Theme by reaact