Recept Warme perentaart

De stoofperen schillen, in partjes snijden en het klokhuis verwijderen.Dan de peren in de rode wijn met de suiker in ongeveer45 minuten stoven.Daarna de peren laten uitlekken.

Verhit nu 50 gram boter in een pan en bak hierin de peren samen met de druiven, 75 gram  basterdsuiker, de kaneel en de cognac op een hoog vuur in 5 minuten).

Ga nu verder met het voorverwarmen van  de oven op 200 graden en laat het  fillodeeg ontdooien. Smelt de rest van de boter en vet een taartvorm van ongeveer 24 centimeter in. Bedek de taartvorm met een laag filodeeg en bestrijk dit. Zorg dat het deeg ruim over de rand valt en maak zo nog twee lagen.

Schep het perenmengsel in de taartvorm en vouw het overlappende deeg naar binnen. Bestrijk de rest van het filodeeg met boter, verkreukel ze een beetje en schik ze op de taart.

Bestrooi dan de taart met de rest van de poedersuiker en besprenkel dit met de overgebleven boter. Bak als laatste de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en mooi bruin. Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart.

Ingrediënten

1 kg. stoofperen
50 gr. suiker
100 gr. pitloze druiven
150 gr. witte bastaardsuiker
halve el. rode wijn
halve tl. kaneelpoeder
3 el. cognac
1 pak diepvries-filodeeg van250 gram
100 gr. boter
wat poedersuiker