Recept Vlaamse Stoofpot

Vlees in blokjes snijden en bestuiven met de bloem, uien grof snijden, knoflooktenen uit persen. Boterham dik besmeren met mosterd.

Verhit de olijfolie in de stoofpan en braad het vlees op een hoog vuur aan alle kanten snel bruin. Voeg de gesneden uien, tijm,laurierblaadjes, uitgeperste knoflook, zout en peper toe. Laat het nog even braden, doe het bier erbij en breng het aan de kook. Zet daarna het vuur op de laagste stand. Leg het besmeerde broodje met mosterd op het vlees en laat het zachtjes stoven. Minstens 2 tot 2 1/2 uur.

Bron: Smulweb.nl

Ingrediënten

600 gram rundvlees (sucadelappen)
30gram bloem
Scheut olijfolie
2 grote uien
3 tenen knoflook
1/2 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
1 flesje zwaar bier
mosterd
zout en peper
1 bruine boterham