Recept Vissoep uit Normandië

Snijd de wijting in stukjes en pel de garnalen,bewaar de schalen en de koppen. Snipper de ui, snijd de wortel in blokjes en hak de knoflook fijn. Snijd de lavas en de peterselie fijn, houd welenkele toefjes achter. Doe de vis, de schalen en de koppen van de garnalen, de groenten, de kruiden en de tomatenpuree in een wijde pan. Voeg de cider, de visfond en de versgemalen peper en zout toe. Breng alles aan de kook en laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes koken. Zeef de soep en haal de schalen en koppen van de garnalen eruit. Doe de vis, de gepelde garnalen, de groentenen het broodkruim in een blender. Druk de schalen en koppen door de zeef en voeg dit ook bij de ingrediënten in de blender. Draai de massa tot een puree. Doe de puree terug in de pan bij de gezeefde bouillon en roer er dan de crème fraiche door. Laat de soep nog even doorkoken.

Ingrediënten

250 gr. wijting filet
4 grote rauwe garnalen
1 grote ui
kwart winterwortel
1 teentje knoflook
4 takjes lavas
4 takjes peterselie
halve tl. marjolein
2 el. tomatenpuree
1 dl. droge cider
¾ liter visfond
2 eetlepels broodkruim
1 bekertje crème fraiche
2 el. slagroom