Recept Vietnamese zeewolf in een karamelsaus

Doe de vissaus en de rietsuiker in een pannetje en laat langzaam verwarmen tot de suiker opgelost is. Blijf goed roeren met een garde. Zodra het kookt, het vuur laag zetten en drie minuten goed roeren. Pan van het vuur halen en de limoensap toevoegen.
Bestrooi de vis met peper en zout.Leg ze naast elkaar in een schaal en besprenkel ze met de vissaus en de suiker. Laat het geheel ongeveer tien minuten marineren.Verhit de olie in een aardewerken pot of een pan met een dikke bodem.Roerbak de knoflook en sjalotjes even. Haal de vis uit de ,maar  bewaar de marinade en schroei deze aan beide kanten dicht.Voeg de karamelsaus, overgebleven marinade en bosuiui toe.Draai het vuur lager en laat het geheel ongeveer 8 minuten sudderen.Leg de vis als deze gaar is op een bord.Laat de saus op hoog vuur voor de helft inkoken.Leg de vis terug en warm nog even goed door. Serveer met rijst naar keuze.

Ingrediënten

3 el. vissaus
sap van een limoen
2 eetlepels rietsuiker
Vis
500 gr. zeewolf
peper en zout
1 el. rietsuiker
2 el. vissaus
2 el. zonnebloemolie
2 fijngehakte sjalotjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stengel citroengras
3 bosuitjes, in stukjes gesneden en inclusief groen