Recept Velouté van wortel met vis

Begin met het voorverwarmen van de oven voor op 200 graden. Schil de winterpeen en de aardappel.Schil van de wortel een paar slierten en houd deze apart voor nader gebruik.

Snijd nu de wortel en de aardappel in kleine stukken en snij de sjalot fijn. Doe dan een beetje roomboter in een koekenpan en fruit de sjalot samen met de kerrie. Fruit ook de aardappel en de winterpeen mee.

Voeg daarna de wortelsap en de kippenfond toe en kook het geheel gaar, pureer het met een staafmixer en zeef het pulp eruit.

Leg de kabeljauw in een ovenschaal en besprenkel deze met witte wijn.Verdeel een klontje boter over de vis en voeg peper en zout naar smaak toe. Zet de ovenschaal in de oven tot de vis gaar is.

Verwarm nu de borden voor in de oven en frituur ondertussen de wortelschil en bak de gamba’s in een beetje olie.

Haal de kabeljauw uit de oven en verdeel ze over vier diepe borden.
Schep voorzichtig de velouté om de vis. Drapeer een paar gefrituurde wortelschillen op de kabeljauw. Leg de gamba’s op de schillen en serveer de borden direct!

Ingrediënten

1 lt. wortelsap
1 aardappel
1 winterpeen
1 sjalot
1 tl. kerriepoeder
400 gr. kabeljauw
4 gamba’s
2 el. olijfolie
2 dl. kippenfond
olie om in te frituren
zout en peper
2 klontjes roomboter
scheutje witte wijn