Recept Vegetarische moussaka

Snij de helft van de aubergines in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze 1 uur rusten. Spoel ze af onder stromend water, droog ze en bak ze in olijfolie en laat ze goed uitlekken.

Kook dan de rest van de aubergines in water met zout. Schil en pureer ze. Vermeng 2 el. bechamelsaus met de auberginepuree, tomaten, uien, zout, peper en een snufje kaneel.

Beboter een ovenschaal, bekleed de bodem met de schijven aubergine, doe daarop een laag auberginepuree, en bestrooi met kaas. Herhaal deze handeling tot de ingrediënten op zijn.

Klop de drie eieren door de bechamelsaus, giet de saus over de aubergineschotel, strooi er kaas over en bak het in ongeveer 45 minuten goudbruin op ovenstand 5.

Ingrediënten

1,5 kg. aubergines
2 flinke uien
3 rijpe tomaten
250 gr. Parmezaanse kaas
boter en olijfolie
3 eieren
7 dl. bechamelsaus
wat kaneel
zout, peper