Recept Vegatarische bloemkool

Kook de bloemkoolroosjes in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Verhit dan de olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Bak de quorn  met het paprikapoeder ca. 3 minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de bloemkool af en leg de roosjes  in een lage ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover. Verdeel de quorn fijngehakt erover en strooi de uiringetjes en kaas erover. Schuif de schaal onder een hete grill en laat de kaas in ca. 2-3 minuten smelten. Tip: het lekkerst met met originele Hollandse aardappelpuree.

Ingrediënten

2 pakjes fijngehakte quorn van 175 gr.
1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
zout en versgemalen peper
2 el. olijfolie
250 gr. champignons, in plakjes gesneden
halve el. milde paprikapoeder
3 dl.  tomatensaus met kruiden
1 bosuitje, in dunne ringetjes gesneden
50 gr. geraspte belegen kaas