Recept Varkensvleescurry

Pel de uitjes en kruis ze aan de onderkant met een scherp mesje iets in. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd deze fijn. Was nu eerst goed uw handen voordat u verder gaat!! Uw huid kan niet goed tegen de peperzaadjes! Verhit de olie en bak de uien en knoflook enkele minuten omscheppend. Bak de paprika reepjes en de peper-snippers even mee. Strooi de garam masala en de kerriepoeder erover en bak alles omscheppend tot de uitjes geel zijn. Voeg het vlees toe en bak het enkele minuten op hoog vuur, nog steeds omscheppend. Voeg dan de bouillon toe en stoof het vlees in een 25 minuten gaar. Bind het vocht met maïzena. Tip: serveer met langkorrel – of zilvervliesrijst

Ingrediënten

300 gr. kleine uien
500 gr. biologische hamlappen
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rood pepertje
2 teentjes knoflook
peper en zout
3 el. olijfolie
2 tl. garam masala
1 tl. kerriepoeder
1½ dl kruidenbouillon
maizena