Recept Varkenslende

Begin met het voorverwarmen de oven op de hoogste stand. Koop bij uw slager een stuk varkenslende, ontbot en al ingesneden. Neem welhet  bot mee. Wrijf de varkenslende in met de ingrediënten, lekker goed in de ingesneden stukken en lekker veel. Met een ruime hoeveelheid olijfolie maak je het karwei af en vergeet de balsamico niet. Leg de varkenslende nu even weg zodat het kan intrekken, zo’n twintig minuten is wel voldoende

Leg het bot zo in de ovenschaal of braadslee dat het stuk vlees er mooi over heen kan liggen, zonder dat het de schaal raakt. Let op dat het stuk vlees met het vet naar boven ligt! Nu moet het vlees 20 minuten in de oven op de hoogste stand, daarna ongeveer 40 minuten op 220 graden.

Tip: serveer hierbij de Citroenpasta van ReceptenRecepten

Ingrediënten

1 kilo varkenslende zonder bot
3 el. balsamico azijn
5 el. olijfolie
wat venkel
wat laurierblad
2 tenen verse knoflook
sap van een halve citroen
flink wat grove zeezout en een bolletje peper