Recept Varkenskarbonades met mosterd

Wrijf de karbonades in met een mengsel van zout, peper en nootmuskaat. Klop het ei los en voorkom schuimschuimvorming. Haal de karbonades eerst door het ei en daarna door paneermeel. Braad ze lang- zaam bruin en tegelijkertijd gaar in de boter. Doe daar tenminste 20 minuten over, keer ze tijdens die 20 minuten 6 maal! Neem de karbonades uit de pan en leg ze op een verwarmde schotel. Bak de fijn gesneden sjalotjes in de overgebleven braadboter, bak ook de bloem mee, waarna de bouillon, de mosterd en de azijn met een garde erdoor worden geroerd. Laat de saus doorkoken, overtuig u van de smaak. Bedek de karbonades met de saus. Strooi er fijn gehakte peterselie over. Tip:serveren met Aardappelsalade puur van ReceptenRecepten

Ingrediënten

4 varkenskarbonades van 150 - 200 gram
1 tl. zout, peper en nootmuskaat
1 ei
100 gr. boter
6 mooie sjalotjes
1 el. bloem
2 dl. vleesbouillon
3 tl mosterd
1 el. keukenazijn
1 el. gehakte peterselie
wat paneermeel