Recept Varkenshaasje met mosterd en groene pepersaus

Wrijf de varkenshaasjes in met knoflook, mosterd, zout, peper en rozemarijn. Laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit nu 75 gram van de boter samen met de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 3 minuten op matig vuur. Haal de sjalotjes uit de pan en houd ze apart. Zet het vuur hoger en bak de varkenshaasjes rondom goudbruin en braad ze dan op een matig vuur gaar.

Haal de haasjes uit de pan en houd ze warm. Doe de wijn en de sjalotjes in de pan, roer het  aanbaksel los en kook snel tot helft in. Klop nu de resterende 25 gram koude boter door het braadvocht.Voeg de peperkorrels en eventueel een beetje mosterd toe.
Snijd de haasjes in plakken en serveer met de saus en bestrooi ruim met peterselie.

Tip: erg lekker bij deze varkenshaasjes: Gesauteerde rozemarijnaardappeltjes van GerechtenGerechten!

Ingrediënten

400 gr varkenshaas
2 sjalotjes
30 gr grove mosterd
1 tl rozemarijn
7 stuksgroene peperkorrels
100 gr boter
1 el. olijfolie
1 dl. witte wijn
1 teentje knoflook
zout en  peper