Recept Varkensfilet met appelvulling

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en fruit de ui hierin ongeveer 3 minuten. Voeg de appelschijfjes en de kruiden toe en bak tot de appels goudgeel en gaar zijn, haal dan de pan van het vuur.

Snijd het vlees tot een grote lap.Spreid de vulling over het midden van het vlees.
Rol het vlees op als een rollade en bind vast met keukengaren. Bak de rollade nu in een braadpan totdat de buitenzijde gebruind is. Bestrijk de rollade vervolgens met citroen en het zeezout en laat nu het vlees in 45 minuten gaar in de oven worden.

Tip: hier kunt u bijvoorbeeld bij serveren de  Eigengemaakte Patat Frites of Krieltjes uit Bretagne van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

1,5 kg. varkenshaasfilet
1 citroen, gehalveerd
wat zeezout
1 el. boter
1 e.l olijfolie
1 rode ui gesnipperd
3 appels
2 el. rozemarijn
wat grof gemalen peper