Recept Varkensfilet met appelvulling

Begin met het voorverwarmen van de oven voor op 180 graden en schil de appels en snijd deze in schijfjes. Verhit nu  de boter en de olijfolie in een braadpan en fruit de ui hierin ongeveer 3 minuten.Voeg de appelschijfjes en de kruiden toe en bak tot de appels goudgeel en gaar zijn, haal dan de pan van het vuur.

Snijd het vlees tot een grote lap en spreid de vulling over het midden van het vlees.
Rol het vlees op als een rollade en bind het vast met keukengaren. Bak deze rollade nu in een braadpan totdat de buitenzijde gebruind is.

Bestrijk de rollade vervolgens met citroen en het zeezout en laat dit  in 45 minuten gaar in de oven worden.

Tip: erg lekker hierbij de Geroosterde aardappelen met knoflook van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

1,5 kg varkenshaas filet
1 citroen, gehalveerd
wat zeezout
1 el. boter
1 el. olijfolie
1 rode ui gesnipperd
3 mooi friszure appels
2 el. rozemarijn
wat grof gemalen peper