Recept Uitgebreide lasagne met spinazie

De lasagnevellen met 3 tegelijk in ruim water met zout en een paar druppels olie 5 minuten koken en laten uitlekken op bakpapier. De speksnippers uitbakken, de olie toevoegen en de gesnipperde ui en de geperste knoflook 2 minuten meebakken.

De kipfilet in reepjes snijden en rondom bruin bakken. De tomaten ontvellen, in stukjes snijden en toevoegen.Het geheel een 1/2 uur zachtjes laten koken, gladroeren en in ongeveer 10 minuten laten inkoken. De basilicum grof hakken, toevoegen en de saus warm houden.

De spinazie uitzoeken en in een aparte pan met aanhangend water laten slinken.
Het vruchtvlees van de paprika in stukjes snijden en samen met de crème fraîche door de spinazie scheppen, de bloem ineens toevoegen, 1 minuut laten garen en met de geleidelijk toegevoegde melk en de kaas tot een gladde saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

De mozzarellakaasjes in dunne plakken snijden. De bodem van een ingevette ovenschaal met lasagnevellen bedekken en er achtereenvolgens de helft van de tomaten-kipsaus, lasagnevellen, de helft van de spinazie, lasagnevellen, de helft van de kaassaus en de mozzarellaplakken over verdelen en dit herhalen. Met mozzarella eindigen en het geheel in een oven op 200 graden in ongeveer 20 minuten goudbruin laten kleuren.

Ingrediënten

500 gr. lasagnevellen
100 gr. ontbijtspeksnippers
1 ui
1 teentje knoflook
300 gr. kipfilet
500 gr. tomaten
1 bosje verse basilicum
1 kg.verse spinazie
1 rode paprika
4 el. crème fraîche
peper,zout
30 gr. boter of margarine
30 gr. bloem
1/2 liter melk
50 gr. geraspte belegen kaas
2 mozzarellakaasjes