Recept Uien en spekbroodjes

Ontdoe het spek van zwoerd en snijd het in kleine dobbelsteentjes. Bak die uit tot er knapperige kaantjes ontstaan. Haal die uit het vet en laat ze goed uitlekken en afkoelen. Meng het deeg en voeg op het laatst de kaantjes en uitjes toe. Kneed het deeg daarna nog flink door. Laat het rijzen. Vorm er dan bolletjes van door er een lange rol van te maken en deze in gelijke stukken te verdelen. Leg ze op enige afstand van elkaar op een bakplaat. Laat de bolletjes nogmaals rijzen. Snijd ze van boven ruitvormig in. Laat ze met een doek bedekt nogmaals rijzen en verwarm de oven voor. Bak ze bij een temperatuur van ongeveer 220 graden in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin. De broodjes zijn gaar zodra ze hol klinken als men ze aan alle kanten beklopt.

Ingrediënten

500 gr.  tarwebloem
2 afgestreken tl. zout,
1 tl.  suiker
40 gr. verse gist
250 cl. lauwe melk
200 gr. mager doorregen rookspek
1 grote theekop kant en klare geroosterde uitjes.