Recept Tuinboontjes lekker gekruid

De tuinbonen doppen en dan wassen en uit laten lekken. De ui pellen, halveren en fijnsnipperen.Paprika wassen schoonmaken en in kleine blokjes snijden en dan de peper reepjes heel fijn snijden. In een pan olie verhitten en ui en paprika zo’n 2 minuten aanfruiten, dan de tuinbonen toevoegen en ongeveer 3 minuten
meebakken. Op smaak brengen met zout, tomatenpuree en ketoembar erdoor roeren en ca 1 minuut mee laten bakken. Vervolgens bij de verse tuinbonen 2 dl.water toevoegen en bonen afgedekt zo’n 4 minuten koken.)Bonen onafgedekt onder af en toe omscheppen laten droogkoken. Peper toevoegen en ca 2 minuten laten meekoken en goed doorroeren. Intussen de koriander blaadjes van de steeltjes plukken,  grof snijden en vlak voor serveren door de bonen scheppen.

Ingrediënten

3 kilo verse tuinbonen
1 ui
1 groene paprika
1 el. jalepeno-peperreepjes
2 el. olijfolie
zout
1 el.tomatenpuree
3 tl. ketoembar
3 takjes koriander
zout en peper