Recept Transparante Kipsalade!

Snijd de tempé in blokjes van 2 à 2,5 cm en stoom ze 10 tot 12 minuten in een stoommandje, dan uit laten lekken en afkoelen.

Meng in een grote kom tamari, citroensap, groentebouillon en kipkruiden. Voeg de tempé toe en laat alles minstens 4 uur marineren.

Meng dan in een middelgrote kom mayonaise, mosterd, azijn, knoflook en peper en zet op een koele plaats.
Haal de tempé uit de marinade en leg één laag blokjes op een bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten op 325 graden of tot ze goudbruin kleuren en laat het dan afkoelen.

Meng nu de groene en rode kool, wortelen en paprika door elkaar. Roer er de dressing door en schep de tempé er voorzichtig door. Het gerecht dan koel serveren!

Tip:
dit recept kan ver van te voren worden bereid!

Ingrediënten

2 kg. tempé
75 ml. tamari
50 ml. citroensap
5 dl. groentebouillon
50 gr. kipkruiden
500 gr. veganistische mayonaise
25 gr. mosterd
25 ml. azijn
15 gr. gegranuleerde knoflook
15 gr. zwarte peper
500 à 750 gr.groene kool, in dunne reepjes gesneden
350 gr. rode kool, in dunne reepjesgesneden
175 gr.  wortels, in dunne reepjes gesneden
115 gr. paprika