Recept Tomaten-auberginesoep

Hak de schoongemaakte aubergine grof en pel en snipper de uien en de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. Was de tomaten en snijd ze in stukken.Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit de helft van de boter en bak de aubergine op een hoog vuur in ongeveer10 minuten bruin en gaar en laat zed an even uitlekken. Verhit de rest van de boter in een pan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember, het komijnzaad, de koriander en peper ongeveer 5 minuten.Voeg de tomaten, de aardappelen en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep nu,afgedekt, 30 minuten zachtjes koken en pureer dan de soep. Voeg nude kokosmelk toe en breng de soep al roerend aan de kook.Schep de aubergine er door en garneer de soep met korianderblad. Tip: deze soep is heel goed als een complete gezonde maaltijd!

Ingrediënten

1 aubergine van ongeveer 300 gram
peper en zout
2 uien
2 teentjes knoflook
stukje gemberwortel
1 kg vleestomaten
2 grote aardappelen
60 gr. boter
3 tl. komijnzaad
1 tl.gemalen koriander
halve liter kruidenbouillon
2 dl. kokosmelk
2 el. grofgehakt korianderblad