Recept Timbaaltjes van gerookte forel

Week de gelatine ongeveer 10 minuten in een kom met ruim koud water. Pureer de gerookte forel in een keukenmachine. Roer de zure room los met de mierikswortel en breng op smaak met zout

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Vet vier timbaaltjes of hoge koffiekopjes in met een beetje olie en bekleed ze met de komkommerplakjes.Verwarm het citroensap in een klein pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het citroensap. Laat het mengsel iets afkoelen en roer het door de forel.

Klop de slagroom in een kom stijf en schep de forelpuree er luchtig door. Schep ook de zalmkaviaar erdoor. Breng de mousse op smaak met peper en zout. Schep de forelmousse in de timbaaltjes en laat ze minstens een uur in de koelkast opstijven. Houd de timbaaltjes enkele tellen in heet water en stort ze boven vier bordjes.

Schep de mierikswortelroom ernaast. Garneer met een takje dille of peterselie. Lekker met geroosterde toast, drink er fruitige rode of witte wijn bij

Ingrediënten

2 blaadjes gelatine
halve komkommer
200 gr.gerookte forel
1 el. citroensap
1/8 1iter slagroom
1 potje zalmkaviaar van ongeveer 25 gram
peper en zout
3 el. zure room
2 tl. geraspte mierikswortel
dille of peterselie
wat olijfolie