Recept Tartaartjes van tonijn

Saus:
Zet de sjalot zachtjes aan in de boter en blus het geheel af met de sherry.
Laat het dan tot 1/3 inkoken. Voeg nu de visfond toe en laat opnieuw tot 1/3 inkoken.
Voeg dan al roerend Japanse sojasaus toe en zet de saus aan met klontjes koude boter.
Voeg op het laatste moment de gehakte bieslook toe en breng de saus op smaak met peper.

Tartaar:
Snijd de tonijn julienne en voeg een beetje olijfolie en peper en zout toe. Zet daarna koud weg. Schil de komkommer, snijd deze in de lengte in tweeën, haal de zaadlijsten eruiten rasp de komkommer.Laat de komkommer uitlekken in een zeef en voeg het sap van een halve citroen en peper en zout toe.

Ingrediënten

voor de tartaar
250 gr. rauwe tonijn, aan een stuk
1 komkommer, geraspt
wat olijfolie
peper en zout
1 citroen
voor de saus:
1 sjalot, gesnipperd
25 gr. boter
4 dl. visfond
1 glas droge sherry
Japanse sojasaus naar smaak
1 el. bieslook
100 gr. koude boter, in klontjes gesneden
peper uit de molen