Recept Tartaar van tonijn met een romige soja- sesamdressing.

Laat de tonijn in plakken van 1 cm snijden bij de visboer. Reken dan ongeveer een plak van 1 cm voor twee personen. Snij de tonijn in kleine blokjes en zet de blokjes afgedekt weg in de koelkast. Snij de bieslook en het bosuitje alvast fijn en laat staan tot nader gebruik.

Doe de sesamzaadjes in een koekenpan en warm ze op. Blijf erbij staan, want dit gaat heel snel. Zodra de zaadjes gaan ‘springen’ blus je het geheel af met de sojasaus. Doe de room erbij en laat het geheel zachtjes inkoken.

Meng de tonijn, bieslook, lente-uitjes en de kappertjes pas op het laatste moment. Voeg peper naar smaak toe en doe er een klein beetje olijfolie bij, dat geeft een mooie glans. Er hoeft geen zout toegevoegd te worden want de soja-dressing is al zout genoeg.

Smeer een vormpje in met een klein beetje olijfolie. Vul het glaasje met de tonijntartaar en keer dit om op een bord. Haal het vormpje er voorzichtig af. Leg wat van de dressing om de tartaar heen, maar zorg dat dit niet al te veel is. Serveer met 2 bieslooktakjes op de tartaar.

Ingrediënten

500 gr. extra kwaliteit tonijn
1 bosuitje
1 el. bieslook
4 el. sesamzaadjes
6 el. zoute sojasaus
200 ml. slagroom
1 el. kappertjes
wat olijfolie
peper naar smaak