Recept Tagliatelle met garnalen

Snijd de champignons in plakjes en besprenkel ze met citoensap. Pel de garnalen. Was een flinke hand met garnalenschillen. Breng de schillen met de helft van de ui, de citroenschil en de wijn aan de kook. Laat de wijn voor de helft inkoken. Zeef de wijn door een natgemaakte doek. Kook de tagliatelle in ruim gezouten water met de olijfolie gaar en laat het daarna uitlekken. Smelt 40 g boter. Fruit de overige ui en de champignons tot het vocht is verdampt en roer de bloem erdoor. Schenk al roerend de helft van de gezeefde wijn erbij en roer tot er een glad mengsel ontstaat. Doe dan de rest van de wijn en herhaal dit. Kook de saus enkele minuten door en roer de garnalen door de saus. Maak de saus op smaak met tomatenpuree, peper en zout. Smelt de overige boter en meng de tagliatelle erdoor. Doe de tagliatelle in een voorverwarmde schaal en schep de helft van de saus erdoor. Schenk de rest van de saus erop en bestrooi dit met peterselie.

Ingrediënten

250 g champignons
1 theelepel citroensap
1 kg ongepelde garnalen
1 ui in dunne ringen gesneden
stukje citroenschil
4 dl droge witte wijn
400 g tagliatelle
zout
1 eetlepel olijfolie
60 g boter
25 g bloem
1 theelepel tomatenpuree
peper
1 theelepel fijngesneden peterselie