Recept Taartje van aardappel en paddestoelen met wortel-kerriesaus

De aardappels raspen en samen met de gehakte sjalotjes mengen en de paddestoelen schoonborstelen, niet wassen, en in stukken snijden. In wat olijfolie de sjalotjes fruiten, paddestoelen toevoegen en op hoog vuur snel bakken.

Als laatste de geraspte aardappels toevoegen en bakken tot alles gaar is en het geheel nu op smaak brengen.

Het filodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden. Twee laagjes op elkaar leggen en insmeren met het eiwit. Hierop het paddestoelen aardappelmengsel leggen, inpakken als een buidel en dichtmaken met behulp van een cocktailprikker. En dan afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 14 minuten.

De boter verhitten en de fijngesnipperde sjalot hierin fruiten en de kerriepoeder toevoegen en op laag vuur gedurende enkele minuten laten garen. De geraspte appel en het wortelsap toevoegen, aan de kook brengen, en tot de gewenste dikte laten inkoken. Op smaak brengen en nu alles door een fijne zeef zeven.

Ingrediënten

3 gesnipperde sjalotjes
200 gr. geraspte aardappels
400 gr. gemengde paddestoelen
1 pak filodeeg
olijfolie
2 eiwitten
peper en zout
voor de wortel-kerriesaus:
1 gesnipperd sjalotje
1 geraspte appel
1 tl kerriepoeder
25 g boter
halve lt. wortelsap
peper en zout