Recept Sukadelapjes met paddestoelen en rode kool met appeltjes

Sukadelapjes bestrooien met peper en zout. In een braadpan de boter verhitten en de lapjes in 5 minuten bruin bakken en halverwege keren. In een steelpan de wijn verwarmen. Aan de lapjes de wijn en laurierbladen toevoegen. Op een laag vuur de lapjes 2,5 uur gaar stoven. Af en toe omkeren. De oesterzwammen en champions schoonvegen. Na 2 uur deze bij de lapjes doen en 15 minuten meeverwarmen. De vleesschaal voorverwarmen. Rode kool met appeltjes klaarmaken. Tijm erdoor roeren. Een kopje met aardappelmeel, koffieroom met 1 el water glad roeren. Sucadelapjes op de schaal scheppen. Paddestoelen met een schuimspaan uit het braadvocht op de lapjes scheppen. Het aardappelmeelpapje bij het braadvocht voegen en laten koken tot een licht gebonden saus ontstaat. Een beetje saus over de lapjes schenken en de rest in een juskom doen. Lekker met gekookte aardappelen.

Ingrediënten

400 g sukadelapjes
zout
peper
25 g boter
2 dl witte wijn
2 laurierblaadjes
100 g oesterzwammen
250 g champignons
800 g rode kool met appeltjes
1 tl tijm
1 el aardappelmeel
2 el koffieroom
2 takjes peterselie
keukenpapier