Recept Spinazie met gebakken oesterzwammen

Maak de ui schoon en snipper deze. Snijd de ham in reepjes en veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier. De grote zwammen worden in gehalveerd of in vieren gesneden. Was de spinazie en doe het met aanhangend water in een grote pan. Laat de spinazie in 5 minuten op een hoog vuur slinken. Voeg zout toe en kook de spinazie dan 5 minuten. Verhit de boter in een braadpan en bak de oesterzwammen hierin snel aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui in het bakvet en daarna de reepjes ham.Laat de spinazie uitlekken en druk het teveel aan water eruit. Schep de spinazie door het uimengsel en laat het geheel warm worden. Op smaak brengen met peper en zout. Leg de zwammen op de spinazie en serveer het gerecht. Lekker met bijvoorbeeld gekookte aardappelen en een magere schnitzel.

Ingrediënten

1 ui
50 g ham
2 bakjes oesterzwammen
1 kg spinazie
zout
peper
25 g boter