Recept Speciale varkenslapjes

Bestrooien met zout en peper en rozemarijn. De boter in de pan laten smelten en dan olijfolie toevoegen en goed heet laten worden. De lapjes aan beiden zijden bruin braden op een middelhoog vuur,de lapjes uit de pan halen en de witte wijn in de pan doen en alles goed doorroeren zodat de aanbaksels los komen. De sjalotjes heel fijn snipperen en de varkenslapjes hiermee insmeren. De lapjes terug in de pan doen en nog zo’ n 25 minuten zachtjes laten sudderen,dan de lapjes bestrijken met de marmelade en de likeur eroverheen druppelen. De sinaasappel in plakken snijden en boven op het vlees leggen. Deksel op de pan doen en het geheel nog 10 minuten laten pruttelen. Tip: eet hierbij lekkere gekookte aardappels, bijvoorbeeld Opperdoes ronde met bloemkool

Ingrediënten

4 varkenslapjes van ongeveer 125 gr. per stuk.
4 sjalotjes.
rozemarijn.
peper /zout.
40 gr. boter.
2 el. olijfolie.
1 glas droge witte wijn.
2 el. orange marmelade.
1 tl.  grand marinier.
1 sinaasappel.