Recept Spaghetti met peterselie-walnotensaus

Een dag van tevoren: de courgette in kleine blokjes snijden. De tomaten halveren en de zaadjes verwijderen en de knoflook pellen. De Spaanse peper halveren en de zaadjes verwijderen. Zeer fijn hakken: de knoflook, Spaanse peper, peterselie, walnoten (op 4 na) en de kaas. Olie toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. De courgette en de tomaat erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Bereiden: Spaghetti beetgaar koken in ruim kokend en gezouten water. De spaghetti afgieten en in vieren verdelen. De spaghetti in een ring vlechten en de koude saus in het midden van het bord scheppen. Garneren met waterkers en walnoot.

Ingrediënten

1 courgette van 100 g
2 tomaten
2 tenen knoflook
1/2 Spaanse peper
7 takjes peterselie
25 g gepelde walnoten
3 el geraspte Parmezaanse kaas
1 dl olijfolie
zout
zwarte peper
300 g dikke spaghetti
4 plukjes waterkers