Recept Spaghetti met citroen en room

Gebruik een sambaltrekker om de schil van de citroenen te raspen. Of gebruik een dunschiller en hak de schil zo fijn mogelijk. Probeer in ieder geval zo weinig mogelijk wit van de schil mee te nemen.Kook de spaghetti net niet gaar. Eén a twee minuten minder dan normaal.Breng de room in een koekenpan aan de kook en voeg de rasp van de citroen en wat zwarte peper uit de molen toe.Meng de spaghetti als deze klaar is door het room en citroen mengsel. Strooi een eetlepel parmezaanse kaas over de pasta en laat deze nog even nagaren op hoog vuur.Tip hierbij: De voorverwarmde borden met eten parfumeren. Houd een stukje citroenschil apart en knijp het vlak voor het serveren uit over de pasta.

bron: lekkereten.net

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 3 citroenen
  • 250 ml slagroom
  • 100 g parmezaanse kaas
  • zwarte peper