Recept Spaghetti alla Amatriciana

Dompel de tomaten in kokend water en verwijder daarna het vel. Snijd de tomaten in vieren en schep de pitjes en het vocht eruit. Snij de tomaten daarna in kleine stukjes. Bak het spek uit in een braadpan tot de spekblokjes knapperig zijn. Schenk bijna al het spekvet uit de pan. Doe er 2 eetlepels olie bij. Voeg de tomaten, ruim peper en een weinig zout toe en bak het al roerend tot er een dikke saus ontstaat. Kook de spaghetti in ruim water met zou en olijfolie tot ze al dente zijn. Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en schep het dan door de tomatensaus. Voor het opdienen met kaas bestrooien.

Ingrediënten

500 g tomaten
200 g doorregen spek in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
400 g extra dunne spaghetti
50 g geraspte parmezaanse kaas
50 g verse geraspte pecorino