Recept Spaanse snijbonen

Maak de snijbonen schoon door de kopjes en kontjes te verwijderen. Was de snijbonen af en snij ze in stukjes(van ongeveer 2 centimeter.

Neem vervolgens de ui en de knoflook en maak deze schoon. Was de tomaten af, snij de ui, knoflook en de tomaten fijn. Verwarm nu de olijfolie in een pan en voeg de stukjes snijbonen, de fijn gesneden ui en knoflook, de stukjes tomaat toe. Laat het geheel zachtjes stoven zonder deksel op de pan.

Als je het deksel op de pan legt, zullen de snijbonen niet de frisse groene kleur behouden. Om nu de frisse groene kleur van de snijbonen te behouden kun je het best de deksel niet op de pan plaatsen.

Neem de plakjes rauwe ham en snij deze in kleine reepjes. Voeg deze reepjes bij de snijbonen.

Laat het geheel zachtjes stoven, zonder deksel op de pan. Voeg, als de snijbonen beetgaar zijn, na ongeveer 30 minuten, nog wat zout naar smaak toe en serveer direct.

Tip: lekker met gekookte aardappels of witte rijst.

Ingrediënten

800 gr. snijbonen
1 el. olijfolie
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 middelgrote rijpe tomaten
100 gr. rauwe ham
snufje zout