Recept Soep van appelen

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en verdeel ze in 8 parten. Laat ze hierna 30 minuten in de bouillon koken. Breng vlak voor het opdienen de soep goed aan de kook en voeg er de verse kruiden aan toe. Laat nog 5 minuten lichtje sudderen en bestrooi de soep met  de kaneel- en gemberpoeder. Dien deze soep warm op.Lekker bij deze soepSchil de appelen, verwijder het klokhuis en verdeel ze in 8 parten. Laat ze hierna 30 minuten in de bouillon koken. Breng vlak voor het opdienen de soep goed aan de kook en voeg er de verse kruiden aan toe. Laat nog 5 minuten lichtje sudderen en bestrooi de soep met  de kaneel- en gemberpoeder. Dien deze soep warm op.Tip: lekker bij deze soep gehaktbroodjes

Ingrediënten

1 liter kippenbouillon
1 kg zachtzure appelen
1 koffielepel verse gehakte peterselie
1 koffielepel verse gehakte munt
1 snuifje kaneelpoeder
1 snuifje gemperpoeder