Recept Snijbonen met Originele satésaus en tempé

Snijd de afgehaalde snijbonen schuin in reepjes van een halve centimeter breed en snij de tempé in blokjes en de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd het wit en groen apart.

Kook de snijbonen in water met wat zout in 5 tot 10 minuten beetgaar. Verhit de olie in een wok of koekenpan.Bak de blokjes tempé goudbruin en schep ze uit de pan en bedruppel ze meteen met de sojasaus.

Laat het wit van de bosuitjes kort in de achtergebleven olie fruiten en roer er de pindasaus door. Schep er achtereenvolgens de snijboontjes en de tempé door, laat nu alles kort doorwarmen. Bestrooi met het groen van de bosuitjes en de gefruite uitjes.

Tip: serveren met rijstsoort naar keuze.

Ingrediënten

750 gr. snijbonen
300 gr. tempé
3 bosuitjes
2 dl. Originele satésaus van ReceptenRecepten
zout
2 el. maiskiemolie
2 el. sojasaus
2 el. gefruite uitjes