Recept Snelle groene curry van kip

Ontdoe de kippenpoten van het vel. Leg in een grote pan een stoommandje/inzet, giet er water op tot net niet aan de rand van het mandje. Doe hierin een kippenbouillonblokje en wat peper uit de molen. Leg de kippenpoten in het mandje, en stoom ze in een half uur a drie kwartier gaar en zacht (als het nodig is wat water toevoegen). Laat ze afkoelen, zeef de bouillon en bewaar 2 1/2 dl en doe er nog een bouillonblokje in. Haal het vlees van de botten in niet te kleine stukken.
Snij de ui in ringen en fruit deze in een scheutje olie met een drupje sesamolie, samen met een teentje knoflook uit de pers. Voeg de currypasta en het vlees toe en bak eventjes mee. Voeg nu de kokosmelk toe, de bouillon, de vissaus, de doperwten en de sperciebonen en laat tien minuten op zacht vuur tegen de kook aan sudderen. Laat de kidneybonen uitlekken, voeg toe aan de curry, en laat een paar minuten meewarmen.Serveer deze curry in een mooie voorverwarmde schaal, bestrooi vlak voor het serveren met de koriander en garneer met een paar partjes citroen of limoen. Lekker met rijst en naanbrood.

bron: broerzus.nl

Ingrediënten

ruim een kilo kippenpoten
1 flinke ui
1 flinke teen knoflook
3 eetlepels Thaise groene currypasta
2 kippenbouillonblokjes
1 blik kokosmelk a 400 ml
175 gram diepvriesdoperwten
150 diepvriessperciebonen
1 blikje groene kidneybonen a 265 gram (uitlekgewicht)
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels verse koriander
zonnebloemolie en sesamolie