Recept Simpel maar Chique!

Haal de coquilles een half uur voordat je begint uit de ijskast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Begin dan met de asperges. Snijd de achterkantjes van de asperges af. Neem een smalle hoge pan waarin de asperges rechtop kunnen staan en breng daarin een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de asperges 4 tot 6 minuten. Blijf erbij, om tegen te gaan dat ze te gaar worden! Giet ze vervolgens af en spoel ze af onder koud water.

De dressing moet een beetje op gevoel gemaakt worden Gooi de olijfolie, citroensap, knoflook, kruiden en mosterd bij elkaar en klop met een spatel en voeg naar smaak zout, peper of het missende ingrediënt toe.

Laat vervolgens een koekenpan warm worden en smeer deze licht in met olijfolie. Bak de coquilles aan elke kant ongeveer anderhalf tot twee minuten, totdat ze lichtbruin zijn,let op: ze mogen absoluut niet taai worden doordat ze te lang gebakken zijn.

Maak als laatste de borden op, door op elk bord ongeveer vier, inmiddels koud geworden asperges, op de radicchio te leggen. Daarnaast de coquilles en dressing eroverheen!

Ingrediënten

1 bos groene verse asperges
10 coquilles
sap van een halve citroen
1 fijngesneden teentje knoflook
wat fijngesneden bieslook, peterselie, munt en marjolein
1 el. mosterd
wat radicchio
1 dl. mooie Siciliaanse olijfolie
zeezout en peper naar smaak