Recept Siciliaanse aubergines

De aubergines wassen, in schijfjes snijden en gaarkoken in licht gezouten water. Dan nu een roux maken met gesmolten boter en bloem. De melk toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper en zout. Van het vuur nemen en de room erdoor roeren, samen met de helft van de geraspte kaas. De hardgekookte eieren in plakjes snijden. De ham in reepjes snijden. Een vuurvaste schotel invetten met boter en er laag voor laag aubergines, eieren, ham en een deel van de resterende kaas in schikken. Overgieten met de helft van de kaassaus. Hierop weer aubergines, eieren en ham schikken. De rest van de saus over het geheel gieten en bestrooien met de overblijvende geraspte kaas. Laten gratineren en onmiddellijk serveren. Tip: erg lekker met de Heerlijke komkommersalade van ReceptenRecepten

Ingrediënten

2 aubergines
4 hardgekookte eieren
40 gr. boter
40 gr. bloem
4 dl. melk
1 dl. room
200 gr. geraspte kaas
zout
peper
nootmuskaat
150 gr.ham in plakken