Recept Schorseneren in melksaus

Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm lengte en dompel die in 1/2 liter water en 1/2 liter melk. Kook ze nu vervolgens gaar en houd het kookvocht apart.

Smelt wat boter in een andere braadpan, voeg er bloem aan toe en giet er het half litertje melk bij. Breng nu het mengsel al roerend aan de kook en kruid dan met peper, zout en nootmuskaat

Naargelang de dikte van de saus kunt u haar met de helft van het kookvocht aanvullen. Voeg er de uitgelekte schorseneren aan toe, laat eventjes doorkoken en roer er tenslotte het eigeel onder.

Tip: serveer hierbij bijvoorbeeld: Geroosterde aardappelen met knoflook van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

1 kg. schorseneren
halve liter melk
boter
bloem
peper, zout en nootmuskaat
eigeel
halve liter melk
halve liter water
50 gr. peterselie