Recept Salsa kipfilets met salade

Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat ze 2 uur marineren in de koelkast. Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander, dek de schaal af en zet deze ook in de koelkast.

Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten. Haal nu de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn, zo’n 6 tot 8 minuten.

Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing en serveer de tortilla chips erbij.

Ingrediënten

2 dubbele kipfilets
125 ml. teriyaki saus
2 tomaten, ontveld en in stukjes
halve gehakte ui, gehakt
2 tl. gehakte jalapeno pepers
2 tl.fijngehakte koriander
4 el. mosterd
4 el.honing
1,5 el. suiker
1 el. olie
1,5 el. azijn
1,5 el. citroensap
350 gr. gemengde groene sla
1 blik ananas stukjes van 450 gram
1 zak tortilla chips