Kook de inktvis in water tot deze gaar is in ongeveer 45 minuten. Haal ze dan uit het water, verwijder het vel en snij de inktvis in stukjes Bestrooi de zeeduivel met wat zout en bak het in wat boter aan beide kanten. Snij de zeeduivel vervolgens in stukjes en bak dit verder tot het gaar is.
Maak de ui en de wortel schoon en snij deze heel fijn, samen met de kappertjes. Voeg 250 ml. olie en het sap van de citroen samen en meng dit goed. Voeg zout en peper toe en meng dit geheel tot het een emulsie vormt. Voeg nu alle zeevruchten samen, doe het olie/citroensapmengsel, de ui, wortel en kappertjes erbij en meng dit voorzichtig.
Ingrediënten
300 gr. inktvis, niet te groot en schoongemaakt
300 gr. gepelde gamba's
300 gr. krabvlees in stukjes
300 gr. zeeduivel aan een stuk
150 gr. kappertjes
1 ui
1 wortel
1 citroen
boter
olijfolie
zout en peper