Recept Salade met broccoli en geitenkaas

Snijd de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in een pan met kokend water en zout in ca. 4 minuten beetgaar. Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water, laat ze goed uitlekken en doe ze over in een schaal. Pers de citroen uit en druppel 3 eetlepels sap en de helft van de olijfolie over de broccoli. Halveer de kerstomaatjesen snijd de bosuitjes in stukjes. Snijd de geitenkaas in stukjes. Klop in een kommetje 1 eetlepel citroensap met de rest van de olijfolie en peper en zout naar smaak tot een dressing. Schep de gemende sla, kersentomaatjes en bosui er luchtig door. Schep de salade in 4 diepe borden en verdeel de broccoliroosjes,
geitenkaas en olijfolie erover.Meng er nog wat peper en olijfolie door.

Ingrediënten

1 dl. olijfolie
400 gr. broccoli
1 citroen
12 kersentomaatjes
2 bosuitjes
2 zakjes gemengde sla naar keuze
150 gr. geitenkaas
20 zwarte ontpitte olijven
zout en peper