Recept Runderstoofpotje met zoete aardappelen

Pel de uien en snijd ze in achten en pel de knoflook. Snijd de prei in ringen en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Meng in een diep bord de bloem met suiker. Snijd het rundvlees in blokjes en wentel ze door de bloem. Verhit 1,5 eetlepel boter in een braadpan en bak het vlees rondom erin bruin. Schep het vlees uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Fruit de ui met prei in de hete boter en pers de knoflook erboven uit. Voeg het vlees toe aan het ui-preimengsel. Voeg de mosterd, bouillon, witte wijn, honing en kaneel toe en breng het gerecht aan de kook. Laat het stoofpotje afgedekt op laag vuur 1,5 uur sudderen. Voeg na 1 uur de zoete aardappelblokjes toe en laat ze met de deksel op de pan garen. Verwijder het kaneelstokje en breng het gerecht op smaak met zout.

Ingrediënten

500 gr. biologische runderlappen
2 rode uien
1 teentjes knoflook
400 gr.  prei in ringen
600 gr. zoete aardappelen
2 el/ bloem
zout
3 el  echte boter
2 el. grove franse mosterd
200 ml. kruidenbouillon
200 ml. witte wijn
2 el. honing
1 kaneelstokje